in

Volkswagen ID. Buzz gespot vlak voor wereldpremière

Op 9 maart 2022 is de wereldpremière van de nieuwe Volkswagen ID. Buzz! De oude stijl van de iconische Volkswagen T1 is gecombineerd met hedendaagse technologie waardoor het busje voor het eerst 100% elektrisch is. In Scandinavië werd het nieuwe model gespot tijdens de laatste wintertesten.

Naar verluidt zal het topmodel van de ID. Buzz twee elektromotoren krijgen met in totaal 374 pk, goed voor een nul tot honderd sprint van 5 seconden. Daarnaast komt er ook een versie met achterwielaandrijving en een kleinere accu, die logischerwijs iets langzamer zal zijn.

Er zijn de afgelopen maanden meerdere prototypes van de ID. Buzz gespot. Zowel met één schuifdeur als met twee schuifdeuren, wat doet vermoeden dat er zowel een personenmodel als een bestelwagenmodel komt. Het busje is ongeveer even groot als de Volkswagen Multivan en biedt in het personenmodel plek aan 5. Later zal er nog een versie komen met 7 zitplaatsen.

Het interieur wordt gedeeld met Volkswagens andere elektrische modellen. Zo krijgt de ID. Buzz hetzelfde infotainmentsysteem en dashboard als de ID.3 en ID.4. Niet het mooiste designonderdeel van de ID-lijn vinden wij, maar het scheelt ongetwijfeld in de productiekosten. Over kosten gesproken, naar verluidt moet er 60.000 euro betaald worden voor de ID. Buzz. Nog een kleine maand en dat weten we het zeker!

Video: Volkswagen ID. Buzz gespot vlak voor wereldpremière

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Smart ForFour Turbo is een bijzondere Hillclimb-bolide

Smart ForFour Turbo is een bijzondere Hillclimb-bolide

Mustang CS850GT

850 pk Mustang CS850GT is een goed alternatief voor de Shelby GT500