in

Volkswagen ID.R verplettert Goodwood hillclimb record

Na het record op Pikes Peak en het elektrisch record op de Nordschleife, heeft de Volkswagen ID. R nu ook het record van de Goodwood hillclimb verbroken.

Twintig jaar lang hadden Nick Heidfeld en de McLaren MP4-13 het record in handen, met een tijd van 41,6 seconden. Je zou verwachten dat recentere Formule 1-auto’s dat record al lang hadden kunnen verbreken, maar blijkbaar was het niet interessant genoeg voor de teams. Volkswagen nam de Goodwood Hillclimb wel serieus, de Duitse fabrikant won vorig jaar al de shootout met een tijd van 43,86 seconden en beloofde sterker terug te keren in 2019.

De elektrische raceauto werd afgelopen jaar compleet verbouwd voor de recordpoging op de Nordschleife en met deze specificatie vertrok Volkswagen naar het Goodwood Festival of Speed. Fransman Romain Dumas zoefde het record van Heidfeld uit de boeken door de beroemde hillclimb in slechts 39.9 seconden af te leggen.

Video: Volkswagen ID.R Goodwood hillclimb record

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari F2004 heeft het mooiste geluid van Goodwood

Schumacher’s Ferrari F2004 heeft het mooiste geluid van Goodwood

Lancia Delta S4 crasht tijdens Goodwood

Lancia Delta S4 crasht tijdens Goodwood FOS 2019