in

Volkswagen Jetta haalt 339,57 km/h op Bonneville

Tijdens Speed Week op de Bonneville zoutvlakte behaalde het team van Volkswagen een snelheid van 338,15 km/h met hun verbouwde Jetta. Een week later mocht Matt Farah in de Jetta plaatsnemen, toch niet de lichtste coureur, en hij ging nog eens 1,5 kilometer harder. Tot grote vreugde van hemzelf.

De aandrijflijn van deze Jetta is gebaseerd op Volkswagen’s 2.0-liter EA888 viercilinder met turbocharger, die voor de recordpoging 600 pk produceerde bij 8.500 tpm. De motor is uiteraard flink opgewaardeerd met nieuwe drijfstangen, zuigers, kleppen, nokken, uitlaat en turbo. Het blok zelf en de krukas zijn echter nog steeds standaard.

Het is niet alleen vermogen dat zorgde voor deze indrukwekkende snelheid, maar ook de lage weerstandscoëfficiënt van 0,27 cW speelde een rol. Voor de veiligheid, en gewichtsvermindering, is het interieur gestript en voorzien van zaken als een rolkooi en een brandblusser. Achter op de auto zijn parachutes gemonteerd om de auto tot stilstand te brengen.

Video: Volkswagen Jetta haalt 339,57 km/h op Bonneville

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

BMW M2 Competition Nordschleife Lap

BMW M2 Competition doet Nordschleife in 7:52.36

Supercharged Citroen 2CV Hillclimb

Supercharged Citroën 2CV doet Shelsley Walsh Hillclimb