in

Volkswagen Kever Dragracer gaat hard over de kop

Ron Clark en zijn 1970 Volkswagen Kever Dragracer, genaamd Bugzilla, beleefde een angstaanjagende crash op de dragstrip. De kleine Kever kwam na 5 seconden met een snelheid van 220 km/h over de finish van de 1/8 mile dragrace, toen bij het afremmen de auto in een slip raakte en meerdere malen over de kop sloeg. Gelukkig kon Ron zelfstandig uit het wrak klimmen zonder ernstige verwondingen.

Ron Clark besloot ruim zeventien jaar geleden de VW Kever om te bouwen tot dragracer, nadat hij de bijna vergane carrosserie uit de achtertuin van zijn vader had gered. Ron sleutelde vervolgens jaren aan de Kever om hem om te bouwen tot de dragracer die je in onderstaande video ziet, met 6.2-liter supercharged V8-motor. Al die arbeid is in een klap vernietigd… Laten we hopen dat Ron een goede circuitverzekering had anders gaat hij ook nog eens voor tienduizenden dollars het schip in.

Video: Volkswagen Kever gaat hard over de kop

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lexus LC 500 Review

Matt Farah test de Lexus LC 500

Geluksvogels op de Nordschleife 2016

De geluksvogels op de Nordschleife in 2016