in

Volkswagen neemt afscheid van de Kever

Er zijn maar weinig modellen die zo’n belangrijke rol gespeeld hebben in de geschiedenis van de auto als de Volkswagen Kever. Maar aan alles komt een einde en de Duitse fabrikant neemt definitief afscheid van het iconische model.

De originele Kever rolde in 1945 uit de fabriek en bleef tot 2003 in productie. Ondertussen verscheen in 1998 zijn opvolger; de New Beetle. In 2011 kwam er nog een derde generatie maar het ooit zo succesvolle model verkocht steeds slechter.

In de ruim zeventig jaar dat de Kever en Beetle werden geproduceerd, verkocht Volkswagen er ruim 23 miljoen exemplaren van. In 2019 rolde de laatste van de productielijn in Volkswagen’s fabriek in het Mexicaanse Puebla.

Met onderstaande animatie neemt het concern afscheid van de Kever, getiteld ‘The Last Mile’. De animatie toont het verhaal van een liefhebber, wiens leven werd beïnvloed door de aanwezigheid van de Volkswagen. De video bevat een cameo van Andy Warhol en Kevin Bacon’s personage uit ‘Footloose’.

Video: Volkswagen neemt afscheid van de Kever

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Circuitmonster E55 AMG

Deze Track Kart heeft 700 pk op 950 kg!

Bugatti Chiron Hermès Edition

Bugatti Chiron Hermès Edition in ontvangst genomen door eigenaar