in

Volkswagen Polo GTI R5 test voor het eerst op asfalt

Zoals jullie ongetwijfeld weten trok Volkswagen Motorsport zich eind 2016 terug uit het World Rally Championship. De fabrikant beloofde echter dat het rallyprogramma zou blijven voortleven middels een rallyauto voor klanten en dit is de eerste keer dat we die auto in actie zien.

Het is een Polo GTI gebouwd volgens de R5-reglementen, dat wil zeggen een 1.6-liter turbocharged viercilinder met 272 pk en 400 Nm koppel. Het vermogen gaat via een sequentiële versnellingsbak naar de permanente vierwielaandrijving waardoor de Polo GTI R5 in 4,1 seconden van stilstand naar 100 km/h gaat.

Aan de buitenzijde, die nu nog volledige gecamoufleerd is, zien we dat de Polo GTI R5 flink verbrede wielkasten heeft, evenals uitgebouwde bumpers, een ‘roofscoop’ en een achtervleugel. Tijdens de test in Oostenrijk werd de auto bestuurd door Raimund Baumschlager en Dieter Depping. Volkswagen wil het komende half jaar de Polo verder ontwikkelen en daarna aan klantenteams verkopen.

Video: Volkswagen Polo GTI R5 test

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW knalt bovenop Toyota Prius

BMW klapt bovenop Toyota Prius

Subaru Impreza RS 2JZ-GTE

Deze Subaru Impreza RS met 2JZ is compleet ruk!