in

Volkswagen Polo R WRC Launch

Vanaf 2013 zal Volkswagen Motorsport deel gaan nemen aan het World Rally Championship. In Monte-Carlo werd de Volkswagen Polo R WRC officieel aan het publiek gepresenteerd. Volkswagen heeft twee vaste rijders gecontracteerd voor het World Rally Championship 2012, Sebastien Ogier, met zijn vaste co-driver Julien Ingrassia, en Jari-Matti Latvala met Miikka Anttila. Halverwege het seizoen zal Volkswagen een derde Polo R WRC gaan inzetten met de Noor Andreas Mikkelsen achter het stuur.

Onder de motorkap ligt een 1.6-liter turbomotor met ongeveer 315 pk, het gewicht is 1200 kg. De Volkswagen Polo R WRC sprint in 3.9 seconden naar 100 kilometer per uur en de topsnelheid ligt rond de 220 km/h. Naast Volkswagen is alleen Citroen nog actief met fabriekssteun in het WRC, Ford en Mini zullen wel actief zijn in het kampioenschap maar zonder de steun van de fabriek. Tot slot keert Hyundai met de I20 WRC halverwege het seizoen terug in het Wereldkampioenschap Rally.

Met het vertrek van Sebastien Loeb gaat er voor het eerst in negen jaar een nieuwe WRC kampioen komen. Qua talent komt Sebastien Ogier absoluut in aanmerking, of de Polo R WRC snel genoeg is blijft nog even afwachten. “Ik kan niet wachten om na 1 ½ jaar testen en ontwikkelen te zien waar de Polo staat ten opzichte van de concurrentie,” vertelde Sebastien Ogier. Wij ook niet!

Video: Volkswagen Polo R WRC Launch

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

‘69 Boss Mustang - The Real Thing

‘69 Boss Mustang – The Real Thing

2012 Aston Martin Vanquish Review

2012 Aston Martin Vanquish Review