in

Volkswagen T-Roc R krijgt 300 pk!

De nieuwe T-Roc R is de eerste “R”-uitvoering van een SUV, Volkswagen zal haar nieuwste model volgende maand op de Autosalon van Genève voor het eerst aan het publiek tonen.

De Volkswagen T-Roc R maakt gebruik van dezelfde 2,0-liter TSI-turbomotor als in de Golf R. Dat wil zeggen 300 pk, 400 Nm koppel en een 7-traps DSG-automaat met dubbele koppeling en standaard 4Motion vierwielaandrijving. Hierdoor is de T-Roc R indrukwekkend rap naar 100 kilometer per uur, slechts 4,9 seconden heeft de kleine SUV nodig en de topsnelheid is elektronisch gelimiteerd tot 250 km/h.

Vanzelfsprekend heeft Volkswagen veel meer gedaan dan alleen de krachtbron uit de Golf R in het T-Roc-chassis hangen. De SUV krijgt een sportonderstel en een progressief stuursysteem voor beter bochtenwerk. Daarnaast beschikt de auto ook over het 17-inch remsysteem afkomstig van de Golf R Performance.

Qua uiterlijk krijgt de T-Roc R bredere bumpers en wielkasten, een andere grill, mat-chromen spiegelkappen, een dakspoiler en vier uitlaatpijpen. Binnenin vertoont de T-Roc R dezelfde sportieve uitstraling dankzij vele R-logo’s, een sportstuur met vlakke bodem, flippers achter het stuur en roestvrij stalen pedalen.

Video: Volkswagen T-Roc R

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

McLaren 720S vs elektirsche porsche 944

McLaren 720S krijgt klop van Porsche 944

Nieuwe Peugeot 208

Alles over de nieuwe Peugeot 208