in

Volkswagen ID. R test op Pikes Peak

Over drie weken gaat de Pikes Peak International Hill Climb van start en dus is Volkswagen begonnen met het testen van de ID. R.

Het Duitse merk trok onlangs naar de berg in Colorado en werkte aan het perfectioneren van de wielophanging en banden voor de 20 km lange heuvelklim. Een ander belangrijk onderdeel van de setup is de aandrijflijn, de ID. R beschikt over twee elektromotoren die een gecombineerd vermogen van 680 pk en 650 Nm koppel produceren en alle vier de wielen aandrijven. Dankzij de lichtgewicht constructie van de ID. R weegt hij slechts 1.100 kg en dat draagt bij aan de razendsnelle acceleratie, 0-100 km/h gaat in 2.25 seconden.

“The acceleration and cornering speed are really impressive, and on top of that the car is very convenient. Thanks to the electric drive, I don’t need to change gears and can focus on the line instead,” verklaarde drievoudig Pikes Peak-kampioen Romain Dumas na afloop van de test.

Het doel van Volkswagen is om het record van elektrische voertuigen te verbreken, 8:57.118 minuten, wat in 2016 werd neergezet door Rhys Millen in de eO PP03. De overall recordtijd van Sebastien Loeb zal waarschijnlijk niet haalbaar zijn.

Video: Volkswagen ID. R test op Pikes Peak

  • John

    Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt F1 op de voet en stemt regelmatig af op IndyCar.

Reageer op deze video