in

Volkswagen Up GTI is net zo snel als een oer-GTI

Vroeger stonden de letters ‘GTI’ maar voor één ding, een snelle Golf. Volkswagen past de behandeling inmiddels ook toe op de kleinere Polo en men gaat nu nog kleiner, de Up wordt ook voorzien van GTI-genen.

Om de naam eer aan te doen is het vermogen van de stadsauto opgeschroeft naar 115 pk en 230 Nm koppel. De 1.0-liter driecilinder heeft hierdoor genoeg kracht in huis om de 997 kg wegende Up GTI in 8,8 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h te accelereren.

Vergelijken we deze specificaties met die van de allereerste Volkswagen Golf GTI dan zien we dat die in 9,0 seconden naar 100 km/h sprintte dankzij een 110 pk sterke atmosferische 1.6-liter viercilinder. De oer-GTI was wel flink lichter, slechts 810 kg volgens de weegschaal.

De Up GTI laat vanbuiten duidelijk zien dat dit een sportieve uitvoering is met rode accenten in de grille, zwarte striping op de zijkant, een achterspoiler en 17″ lichtmetalen wielen. Binnenin tref je een lederen stuurwiel, een sportieve pook met GTI-badge en het bekende GTI-ruitjespatroon in de stoelbekleding.

De Up GTI zal volgend jaar bij de Volkswagen dealer staan, prijzen volgen later.

Video: Volkswagen Up GTI

Volkswagen Up GTI is net zo snel als een oer-GTI

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *