in

Volvo P1800 by Cinecars

Korte reportages over klassieke auto’s, wij vinden ze fantastisch en dankzij kanalen als Petrolicious en eGarage kunnen we bijna wekelijks genieten van deze rijdende museumstukken. Sinds kort is er een nieuwe speler op deze markt en die komt uit, jawel, Nederland!

CineCars maakt hoogwaardige foto- en videoreportages van klassieke auto’s, gemaakt door enthousiaste professionals en echte autoliefhebbers. Sinds september zet Cinecars wekelijks een reportages online en het moet gezegd worden, de video’s zijn van hoog niveau.

In deze video van Cinecars volgen we Roel en zijn Zweedse schone, de Volvo P1800. De P1800 was voor Volvo een enorme stijlbreuk toen hij aan het begin van de jaren ’60 op de markt kwam. Ontwerper Pelle Petterson had bij de Italiaanse carrosseriebouwer Frua ruimschoots de gelegenheid gehad om zijn talent fijn te slijpen, wat verklaart waarom we in de vormen van de P1800 een vleugje Italië ontwaren.

Het verhaal van Roel en zijn bloedrode Volvo P1800 zie je hieronder. Dit is zeker niet de laatste video van Cinecars hier op Autostrada.TV dus blijf ons volgen voor de nieuwste video’s of bekijk de site van Cinecars.

Video: Volvo P1800 by Cinecars

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Op de Rollenbank - Honda S2000

Op de Rollenbank – Honda S2000

991 GT3 vs V12 Vantage S vs C63 Black Series

Porsche 991 GT3 vs V12 Vantage S vs C63 Black Series