in

Volvo P1800 Cyan speelt in de sneeuw

De eerste keer dat wij de Volvo P1800 Cyan zagen waren we gelijk om. Een retro-design, moderne techniek, handgeschakeld en achterwielaandrijving. Ingrediënten waar autoliefhebbers van dromen en met een pk-gewichtsverhouding van 1 pk per 2,3 kg!

Cyan Racing laat in deze nieuwe video zien wat hun Volvo P1800 Cyan in de sneeuw kan doen. Kortgezegd: dwars gaan. Volgens Project Manager and Head of Engineering, Mattias Evensson, is de auto ontzettend makkelijk te besturen op sneeuw en is het een genot om ermee te rijden. Dat geloven we direct!

De 2.0-liter turbocharged viercilinder is afkomstig van de Volvo S60 TC1 en levert 420 pk op de achterwielen. Om tractie te verbeteren heeft de P1800 Cyan een koppel gevoelig limited slip differentieel. Dat is ook het enige stukje techniek dat de bestuurder helpt, want er is geen TC, ESP, ABS of ander hulpmiddel aanwezig in deze Volvo.

De 990 kg wegende coupé heeft tweeweg instelbare dempers en 18-inch gesmede wielen met Pirelli P Zero-banden. Al heeft men voor deze video waarschijnlijk ander soort rubber gemonteerd.

De P1800 Cyan kost zo’n €400.000 en dat is doodzonde, want man wat zouden we deze auto graag willen kopen!

Video: Volvo P1800 Cyan speelt in de sneeuw

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche-992-gt3

Dit is de nieuwe Porsche 992 GT3

McLaren Artura

De McLaren Artura heeft een V6 Hybride