in

Volvo stapelt vier vrachtwagens op elkaar in nieuwe commercial

De nieuwste commercial van Volvo Trucks laat vier nieuwe modellen op elkaar zien, de Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM en Volvo FMX. Volgens de Zweedse fabrikant is dit de grootste lancering ooit, met vier modellen die goed zijn voor ongeveer twee derde van de verkopen.

Volvo Trucks president Roger Alm stond bovenop de toren aan vrachtwagens, die 15 meter hoog was en een totaalgewicht had van 58 ton. Het duurde ongeveer een maand om de nieuwe commercial te plannen, voordat deze eind 2019 werd opgenomen op een testterrein buiten Göteborg.

De commercial speelt zich af in het holst van de nacht en met een hoop rook- en lichteffecten zien we de trucktoren langzaam verschijnen.

De commercial werd in wezen mogelijk gemaakt dankzij de stevige Volvo FMX, die in staat was het gewicht van de anderen te dragen. Een andere vereiste was een constante snelheid en richting, volbracht door Volvo Dynamic Steering-technologie en een bekwame vrachtwagenchauffeur.

Video: Volvo Trucks – The Tower

Behind the scenes

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De goedkoopste Alpina B7

De goedkoopste Alpina B7 in de U.S.

Volkswagen Golf GTI Mk8

Alles over de nieuwe Volkswagen Golf GTI Mk8