in

Volvo’s parkeren zichzelf dankzij Autonoom Parkeren

Auto’s die zelf parallel kunnen parkeren, dat systeem bestaat al een tijdje. Volvo heeft het concept echter naar een geheel nieuw podium getild met een nieuwe concept car die zelf een lege parkeerplek kan vinden en zichzelf vervolgens parkeert. Je laat voortaan gewoon je auto achter bij de ingang van een parkeerplaats en Volvo zorgt voor de rest.

Autonoom parkeren, zo noemt Volvo het systeem dat ons straks een hoop parkeerschade moet gaan besparen. Het voertuig vertrouwt op  onboard camera’s, sensoren in de auto en sensoren in het wegdek om andere voertuigen, voetgangers en lege parkeerplekken te herkennen. Middels een smartphone-app kun je doorgeven dat de auto zich moet parkeren of juist naar de uitgang moet komen zodat de bestuurder en passagiers weer kunnen instappen.

Door autonoom rijden te combineren met Detection and Autobrake is een veilige interactie met andere voertuigen en voetgangers mogelijk. Het remmen en accelereren is speciaal aangepast voor een zo soepel mogelijk rijgedrag rondom parkeergelegenheden. De technologie voor autonoom parkeren en autonoom rijden in colonne is nog in ontwikkeling. Met de introductie van de eerste functies van autonome besturing in de volgende generatie Volvo XC90, die eind 2014 wordt gelanceerd, moeten we dus ergens in 2015 dit systeem openbaar te zien krijgen. Bekijk onderstaande video voor een demonstratie van het systeem.

Video – Volvo’s parkeren zichzelf dankzij Autonoom Parkeren

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

AutoCar rijdt in de Jaguar C-X75

AutoCar rijdt in de Jaguar C-X75

Zo klinkt de Renault V6 Turbo Formule 1 motor

Zo klinkt de Renault V6 Turbo Formule 1 motor