in

Voordelen van een private lease

Loop jij al een tijdje rond met het idee dat je graag een andere auto wilt? Dan kun je ervoor kiezen om er eentje te kopen, maar een private lease behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Wanneer je een auto wilt kopen, dan betekent dat natuurlijk dat je in één keer een flink bedrag op tafel moet leggen om eigenaar te worden van de auto. Kies je voor een private lease, dan betaal je maandelijks een vast bedrag en mag je de auto rijden. Bij dit bedrag zitten kosten zoals reparatie en onderhoud inbegrepen, waardoor je dus zo goed als zeker weet hoeveel jij elke maand aan je auto kwijt bent. Private lease kent overigens veel meer voordelen.

Je weet wat je kwijt bent

Of je nu kiest voor een private shortlease auto of voor een langdurige overeenkomst gaat, je weet op voorhand exact wat je kwijt bent. Uiteraard is dit exclusief eventuele brandstof en het laden van je auto, maar de vaste lasten staan vast. Aangezien je niet te maken hebt met afschrijving, onderhoud en reparatie, weet je in grote lijnen exact wat je deze auto maandelijks gaat kosten. Dit zorgt ervoor dat je een goede inschatting kunt maken of een auto bij jouw huidige financiële situatie past, of juist niet.

Geen eenmalige uitgave

Een nieuwe auto kost flink wat geld, niet voor niets kiezen veel mensen er daarom ook voor om een auto te leasen. Zo hoef jij niet direct je hele spaarrekening leeg te halen en kun je als ondernemer het geld investeren in bijvoorbeeld je voorraad. Door het bedrag te verspreiden over de leaseperiode, weet je exact wat je moet betalen en hoef je niet een eenmalige gigantische uitgave te doen. Daarnaast heb je ook niet te maken met kosten voor onderhoud en reparatie, aangezien deze kosten zitten inbegrepen bij de maandelijks te betalen leaseprijs. Je komt hierdoor dus niet voor verrassingen te staan.

Voordeliger

Het grote voordeel wat mensen zich vaak niet beseffen, is het een shortlease prive vaak een stuk voordeliger is, dan wanneer je een auto moet kopen. Je hebt namelijk niet te maken met afschrijven van je auto en ook hoef jij je geen zorgen te maken over het onderhoud. Nadat de leaseperiode is afgelopen, lever jij je auto gewoon weer in en kun je kiezen voor een ander model. Zo hoef je dus niet alles uit eigen zak te betalen en weet je waar je maandelijks aan toe bent. Dit is voor veel mensen ontzettend prettig, vooral omdat ze hun spaargeld dan kunnen gebruiken voor iets anders, bijvoorbeeld een nieuwe keuken of badkamer, wat een nuttigere uitgave is. Daarnaast kun je op deze manier altijd een nieuw model autorijden, wat wellicht veiliger voelt. Een oudere auto kan er namelijk elk moment mee stoppen, niet prettig als je onderweg bent!

author avatar
Advertorial

Reageer op deze video

De Motorsport Crashes van 2022 week 25

De Motorsport Crashes van 2022 week 25

Op de Rollenbank – BMW E46 M3