in

Voorruit van BMW I8 ingeslagen voor meer views?

Alles voor de kijkcijfers zeggen ze vaak in Hilversum, maar ook op YouTube geldt dat tegenwoordig. Vloggers gaan steeds verder om meer views te behalen en dat doen ze regelmatig door video’s in scéne te zetten.

Herinneren jullie die video nog van begin juli, waar een skateboarder zogenaamd de voorruit van een McLaren 12C kapot slaat? Later bleek dit een publiciteitsstunt en in werkelijkheid was de voorruit al kapot, slim op ingespeeld maar hartstikke nep. De voorruit van deze gouden BMW I8 werd wel echt kapotgeslagen, dat is duidelijk te zien, maar het geheel is allemaal in scéne gezet.

YouTuber Coby Persin claimde op Twitter dat hij en een vriend een photoshoot in New York hadden en dat opeens de voorruit van zijn BMW I8 werd ingeslagen door een boze bestuurder, omdat hij de weg blokkeerde. Die “boze bestuurder” is in werkelijkheid een vriend van Coby Persin die in meerdere video’s van hem te zien is.

Het trucje om viral te gaan is met 230.000 views enigszins gelukt, maar of de opbrengsten de kosten van een nieuwe voorruit vergoeden betwijfel ik. Daarnaast kom je nogal als een douchebag over zodra iedereen doorheeft dat het fake is.

Video: Voorruit van BMW I8 ingeslagen

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

BMW 650i Rallyauto is uniek

BMW 650i als rallyauto is vrij uniek

Deze Lexus IS heeft 42.000 LED’s