Tags: CrashLexus

Vrouw vergeet Lexus in parkeerstand te zetten

Het rijden in een auto met automatische versnellingsbak is over het algemeen een stuk makkelijker dan rijden in een auto met een handgeschakelde bak. Maar beide transmissies vereisen dat de pook in neutraal of parkeerstand gezet wordt als je uitstapt met een draaiende motor. Dat vergat deze vrouw.

In de eerste vijftien seconden van deze video gebeurt er niets, terwijl de bestuurster in de stilstaande Lexus blijft zitten. Op een gegeven moment opent ze de deur en verlaat ze de Lexus, die zich vervolgens onmiddellijk in beweging zet. Een teken dat de versnellingsbak nog in Drive stond.

Gelukkig weet de Lexus de geparkeerde BMW i3 te ontwijken, maar vindt op de een of andere manier zijn weg naar de lager gelegen straat. De sedan steekt dan de weg over en komt tot stilstand tegen de afvalcontainers van de overbuurman.

Het is wel apart dat in een tijd van sensoren, camera’s, lane assists en autonome technologie, er geen sensor in de bestuurdersstoel zit om te voorkomen dat een auto wegrijdt in een dergelijke situatie.

Video: Vrouw vergeet Lexus in parkeerstand te zetten

Vrouw vergeet Lexus in parkeerstand te zetten

Geen reacties op "Vrouw vergeet Lexus in parkeerstand te zetten"

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *