in

VT1 Vegas gestaakt na losgekomen putdeksels

De eerste vrije training voor de Grand Prix van Las Vegas is al na acht minuten gestaakt. Er bleken meerdere putdeksels los te komen uit het asfalt en die veroorzaakte grote schade aan de bolides van Esteban Ocon en Carlos Sainz.

“Na inspectie bleek het beton rond een putdeksel te zijn losgelaten. Alle andere putdeksels moeten worden gecontroleerd. Dat zal enige tijd in beslag nemen. Daarna wordt bepaald of het schema moet worden gewijzigd”, liet de FIA weten.

Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur was woedend omdat er flinke schade was ontstaan aan de monocoque, de motor en de batterij. Hierdoor kan Sainz niet deelnemen aan de tweede vrije training. Of Alpine-coureur Esteban Ocon wel kan deelnemen aan VT2 is nog maar de vraag, zijn auto heeft een nieuw chassis nodig omdat de schade niet te repareren is.

In de video’s hieronder zien we hoe Sainz de putdeksel raakt en de vonkenregen die dat veroorzaakt.

Video: VT1 Vegas gestaakt na losgekomen putdeksels

Beelden van CCTV

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Klassieke Mercedes Ponton heeft een bulderde 6.3 AMG V8

Klassieke Mercedes Ponton heeft een bulderende 6.2 AMG V8

Ferrari F40 vs Bugatti EB110 Dragrace