in

VW Golf Mk1 Smokes 1300 pk Nissan GT-R

Met 1.100 pk, vierwielaandrijving en een gewicht van slechts 970 kg is deze Volkswagen Golf MK1 razendsnel op de dragstrip, zo snel dat hij een 1.300 pk Nissan GT-R versloeg en een nieuw wereldrecord op de klok zette.

Dit is niet de eerste keer dat we machines van Boba Motoring zien en deze Golf, toebehorend aan ’16Vampir’, zagen we ook al twee keer voorbij komen. De eerste keer klokte hij 9,08 seconden op de kwart mijl, de tweede keer 8,65 seconden en nu wist hij weer dik drie tienden er vanaf te rijden. Met een tijd van 8,29 seconden  bij 281.8 km/h is dit de snelste vierwielaangedreven Golf ter wereld. Dat hij daarbij een Nissan GT-R verslaat is mooi meegenomen.

Het vermogen van deze Golf komt van een zeer gemodificeerde 2.0-liter viercilinder met een NG-Motorsports CNC cilinderkop, ECU-map van Boba Motoring en een gigantische Extreme Tuner turbo.

Video: VW Golf Mk1 Smokes 1300 pk Nissan GT-R

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Honda NSX Turbo GT1 Review

Honda NSX Turbo GT1 Review

LaFerrari Drift door de beroemde Parabolica

LaFerrari Drift door de beroemde Parabolica