in

VW Golf Mk8 ontvangt 5 sterren na crashtest ondanks één groot mankement

De Volkswagen Golf is sinds zijn debuut 45 jaar geleden een maatstaf voor compacte auto’s. Eerdere versies die door Euro NCAP zijn getest, scoorden goed voor de eisen die destijds gesteld werden en de geheel nieuwe achtste generatie Golf heeft opnieuw vijf sterren behaald. Dit heeft de Golf te danken aan de uitstekende crashbestendigheid en het aantal hulpsystemen.

Echter, een groot probleem van de hatchback dat werd opgemerkt tijdens de test, is dat de linker passagiersdeur opende na de crash. Dat wordt gezien als een kritiek risico voor ledematen die uit de auto zouden kunnen slingeren.

“Door openings during a crash are penalized in Euro NCAP since the start as they represent a critical ejection risk to occupants. Door openings are rare nowadays and it is important that VW is committed to finding the root cause”, aldus de secretary-general van Euro NCAP.

Buiten dit redelijk kritieke punt behaalde de Golf Mk8 goede beoordelingen in alle belangrijke categorieën. Bovendien heeft het autonome noodremsysteem, dat deel uitmaakt van de standaarduitrusting, goed gepresteerd in alle testscenario’s.

Video: VW Golf Mk8 crashtest

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video