in

VW Golf TFSI-R verbreekt parcoursrecord Gorjanci Hillclimb

De Gorjanci Hillclimb in Slovenië werd in 2023 opnieuw verreden op 4,2 km lange parcours. Het bovenste deel presenteerde zich in nieuwe pracht, namelijk een nieuw asfaltdek. In het onderste gedeelte zorgde de toch al zwaar beschadigde ondergrond echter voor wat onbalans bij de zwaar opgefokte Hillclimb-machines.

Het weerhield Karl Schagerl er niet van om met zijn inmiddels beroemde VW Golf Rallye TFSI-R een nieuw parcoursrecord te vestigen. Met een tijd van 1:44.687 minuten wist de Oostenrijker het vorige record met 0,9 seconde te verbreken. Mede te danken aan een nog krachtigere 2.0-liter EA888-motor die nu 840 pk en 807 Nm koppel produceert.

We volgen deze auto en coureur al sinds 2015, toen hij nog 550 pk produceerde. Acht jaar later is de Golf Rallye qua uiterlijk niet veel veranderd, afgezien van een nieuwe livery, maar qua vermogen is er behoorlijk wat pk’s bijgekomen. Zie de snelste en laatste versie van deze Volkswagen hieronder in actie tijdens zijn record run op Gorjanci!

Video: VW Golf TFSI-R verbreekt parcoursrecord Gorjanci Hillclimb

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Zie de vetste hypercars in actie op Goodwood FOS 2023

Zie de vetste hypercars in actie op Goodwood FOS 2023

Klokje Rond - Porsche Panamera met 535.010 km

Klokje Rond – Porsche Panamera met 535.010 km