in

VW Polo Dragster met VR6 Turbo heeft 1000 pk

Dit is Mario Thau’s gifgroene Volkswagen Polo, voorzien van een 2.9-liter VR6-motor. Op de lijst van de snelste FWD-auto’s in Europa op de 1/4 mijl staan ze op een tweede positie, met een tijd van 8.690 seconden bij een snelheid van 274,04 km/h. Deze tijd werd neergezet door Mario in 2015 en daarna verdween het duo enige tijd van de radar, totdat ze onlangs gespot werden door Car Acceleration TV tijdens een evenement in Duitsland.

De VR6-motor is gebouwd door Hpower en beschikt over een Borg Warner Turbo, LugTronic ECU, custom made PAR drijfstangen, CATCAM nokkenas, Schimmel Performance inlaat, custom made cilinderkop en ID2000 injectoren. De motor is gekoppeld aan viertraps versnellingsbak met dubbele koppeling.

Volgens de uploader levert de VR6-turbomotor een vermogen van 1000 pk, enorm veel voor een FWD-auto maar niets vergeleken met de recordhouder uit Amerika. Daar is dragracen natuurlijk veel populairder en het is dan ook niet zo vreemd dat de allersnelste FWD-auto ter wereld uit de USA komt. Een 1.850 pk sterke Honda Civic.

Video: VW Polo Dragster met VR6 Turbo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mercedes-Benz X-Klasse

Mercedes-Benz X-klasse

BMw-Z4-GT3-Hillclimb

BMW Z4 GT3 tijdens Coppa Paolino Teodori 2017