in

Waarom je nooit je Ariel Atom moet uitlenen

Iedere keer als je de sleutels afgeeft van jouw auto veroorzaakt dit wat spanning. Hoewel je diegene prima vertrouwt gieren de zenuwen door je lijf, als de boel maar heel blijft denk je. Check dan deze video, volgens de beschrijving laat de eigenaar van de Ariel Atom zijn broer een rondje rijden op het noordelijke parcours van Virginia International Raceway. Een prachtig circuit met veel uitloopstroken in de vorm van grasvelden, het voordeel hiervan is dat je gemakkelijk kunt corrigeren en niet in gelijk vast staat. Het nadeel is dat gras niet echt afremt, maar aangezien je meters de ruimte hebt is dit geen probleem.

De onboardcamera’s filmen ondertussen hoe de bestuurder van deze Ariel Atom een andere Atom flink op de hielen zit, wanneer hij bij een ogenschijnlijk makkelijke bocht de controle verliest. De bocht loopt iets omhoog waardoor de auto licht wordt en uitbreekt. De Ariel schuif van het asfalt het gras op, in eerste instantie niets aan de hand. Tot er in de verte een muurtje opduikt, de bestuurder blokkeert de wielen en stuurt met alle macht de andere kant op maar de klap is onvermijdelijk.

Had de bestuurder de rem losgelaten dan had hij misschien de muur kunnen vermijden, of denken jullie dat de snelheid hiervoor te hoog lag? Check de video voor het bewijs.

Video: Nooit je Ariel Atom uitlenen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Alex Zanardi in de BMW M3 DTM op Nurburgring

Alex Zanardi in de BMW M3 DTM op Nurburgring

Nissan GT-R Nismo GT3 Shake Down

Nissan GT-R Nismo GT3 Shakedown