in

Waarom Tesla in 2021 nog steeds een van de meest gewilde auto’s is

In 2020 zijn er 499.550 nieuwe Tesla’s verkocht, wat aan de ene kant een succes is, want dat is voor het bedrijf een recordaantal, maar aan de andere kant waren het er 450 minder dan dat het bedrijf zichzelf als doel had gesteld.

Toch hoef je geen medelijden met Tesla te hebben, in juli van 2020 steeg de waarde van een aandeel in Tesla zo veel, dat het Toyota inhaalde als meest waardevolle automerk ter wereld.

De verwachting is dat deze positie van Tesla in 2021 zal veranderen. Steeds meer grote automerken zullen er dit jaar ook voor kiezen om zich te richten op elektrisch rijden. Het is dus interessant om eens te kijken of Tesla in 2021 nog steeds de meest gewilde auto’s zal maken.

De Duitse auto-industrie

De grootste concurrentie voor Tesla komt uit Duitsland. De autofabrikanten daar willen namelijk elektrische auto’s gaan ontwikkelen omdat ze anders door de EU beboet worden voor hun CO2-uitstoot. In januari van dit jaar kreeg Volkswagen een boete van 100 miljoen euro, omdat zij de norm van 95 gram CO2-uitstoot per kilometer ruim hadden overgeschreden.

Het lijkt er dus op dat het dit jaar spannend zal worden op de automarkt en dat Tesla zal moeten vechten voor zijn positie als meest populaire merk voor elektrische voertuigen. Nog even en je kan op https://www.bet777.be/nl/ niet alleen wedden op sportwedstrijden, maar ook op de winnaar van deze strijd.

De voorsprong van Tesla

Op dit moment heeft Tesla al 5 zogenaamde gigafabrieken in Amerika, Duitsland en China en later dit jaar komt daar ook een fabriek in India bij. In deze fabrieken worden individuele onderdelen geproduceerd die vervolgens in de assemblagefabrieken in elkaar worden gezet.

De Duitse concurrenten zijn daarentegen nog helemaal niet zo goed ingesteld op het maken van elektrische voertuigen. Zij moeten hun huidige werkwijzen aanpassen of volledig nieuwe fabrieken bouwen en dat is een grote uitdaging die veel tijd nodig heeft. Het kan dus nog wel even duren voordat zij in staat zijn om op hetzelfde niveau als Tesla te komen.

Tesla staat erom bekend dat het bedrijf snel innoveert en daarmee lijken ze tot nu toe de concurrentie nog steeds voor te blijven. De kracht die de motoren van hun elektrische auto’s hebben zijn nog altijd vele malen krachtiger en ook de batterij heeft een langere duur en snellere oplaadtijd.

Naast het feit dat de specificaties van een Tesla nog altijd beter zijn dan die van de concurrent, is de aanschaf van een Tesla ook een stuk goedkoper. Omdat de Duitse concurrenten veel moeten investeren in innovatie, kunnen zij het zich niet veroorloven om de auto’s voor een lagere prijs aan te bieden. Tesla heeft daarentegen de prijs van de populaire Model 3 met €2000 verlaagd.

Het komt er in het kort dus op neer dat Tesla ook in 2021 de meest logische keuze voor een elektrische auto zal zijn. De vergelijkbare modellen die door de concurrentie worden aangeboden zijn namelijk net even wat minder goed en vaak een flink stuk duurder. In 2021 is Tesla nog veilig, maar als de concurrentie zich in de komende jaren verder gaat ontwikkelen, kan het er veel minder rooskleurig uitzien voor de Amerikaanse fabrikant.

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi RS e-tron GT van 0 naar 256

Zie hoe de Audi RS e-tron GT van 0 naar 256 km/h zoeft

Op de Rollenbank - Mazda 3 MPS

Op de Rollenbank – Mazda 3 MPS