in

Waarom test Lexus in 2019 nog een LFA op de ‘Ring?

Lexus stopte in 2012 met het bouwen van de LFA, na 500 exemplaren waaronder 50 stuks met de zogenaamde Nürburgring Package. Waarom werd deze LFA, zeven jaar na zijn productiestop, gespot tijdens de Industry Pool op de Nürburgring?

Wij hebben eerlijk gezegd geen idee, maar we zien wel dat deze specifieke LFA was uitgerust met gecamoufleerde en verbrede wielkasten. Volgens de maker van deze video, Automotive Mike, wordt deze LFA gebruikt als testauto voor nieuwe banden. Dit zou de gemodificeerde wielkasten van de auto kunnen verklaren, waardoor er meer ruimte is voor breder rubber dan waar de voormalig Nürburgring recordhouder oorspronkelijk mee uitgerust was.

Natuurlijk zijn we nieuwsgierig naar de exacte reden, maar eigenlijk maakt het niet uit waarom deze LFA in actie kwam tijdens de Industry Pool. Wij willen gewoon die glorieuze 4.8-liter V10 nog een keer op volle sterkte horen.

Video: Lexus LFA tijdens Industry Pool op de ‘Ring

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Wegwerkzaamheden in Rusland

Ongemarkeerde wegwerkzaamheden zorgen voor crashes

crash tussen Dragonspeed LMP2 en Toyota LMP1

Domme crash tussen Dragonspeed LMP2 en Toyota LMP1