in

Walter Röhrl neemt plaats in de Audi S1 EKS RX quattro

Hij mag dan 67 jaar oud zijn, Walter Röhrl slaat een aanbieding van Mattias Ekström om in de Audi S1 EKS RX Quattro te rijden uiteraard niet af!

De legendarische tweevoudig rallykampioen won 30 jaar geleden zijn laatste race in de 1985 San Remo Rally, met de Audi Quattro. Om die Audi de bocht om te krijgen moest je een meester zijn in de Scandinavian flick, die techniek heb je voor de Audi S1 rallycross auto niet nodig. Röhrl omschrijft de 600 pk sterke S1 dan ook als vlijmscherp, licht en ongelooflijk snel.

Toen Mattias plaats nam naast Walter was hij verbaasd over het feit dat de Duitser enkele bochten zelfs sneller benaderde dan hijzelf, gebruik makend van ‘left foot braking’ en een zeer geconcentreerde blik. Het was voor beide heren een onvergetelijke ervaring om in elkaars auto plaats nemen, de video van Walter in de Audi S1 van Ekström zie je hieronder.

Video: Walter Röhrl neemt plaats in de Audi S1 EKS RX quattro

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De beste inhaalacties van Max Verstappen in 2014

De beste inhaalacties van Max Verstappen in 2014

Turbo Camaro sprint in 6 sec naar 390 km/h

Turbo Camaro sprint in 6 sec naar 390 km/h