in

Wat is de beste straatlegale band voor een track day?

YouTube-kanaal Tyre Reviews heeft de drie beste, straatlegale banden van Michelin, Goodyear en Pirelli samengebracht voor een vergelijking.

De snelste rondetijden op de Nürburgring Nordschleife worden de laatste jaren gereden op het rubber van Michelin, de Michelin Pilot Sport Cup 2R om precies te zijn. Maar dat is zeker niet de enige semi slick straatband die er is, je kunt ook kiezen voor de Goodyear Eagle F1 Supersport RS of de Pirelli Trofeo R. Maar welke set rubber is het beste? Voor dat antwoord moeten we onderstaande video kijken van Jonathan Benson.

De test werd uitgevoerd met een Porsche 911 GT3 RS, op Michelin’s Ladoux testbaan in zowel natte als droge omstandigheden. Het wordt interessant om te zien of de snelste band, ook het beste rubber is voor algemeen gebruik. Snelle rondetijden op het circuit is uiteraard belangrijk, maar heelhuids thuiskomen als het regent ook.

Video: Wat is de beste straatlegale band voor een track day?

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

VW Golf R32 Turbo heeft 500 pk op de voorwielen

Deze VW Golf R32 Turbo heeft 500 pk op de voorwielen

Op de Rollenbank - Volkswagen Polo GTI

Op de Rollenbank – Volkswagen Polo GTI