in

Klokje Rond – Wat is de staat van deze BMW 525 TDS na 976.212 km

In een nieuwe aflevering van Autoweek’s ‘Klokje Rond’ krijgen we een BMW 525 TDS uit 1997 voorgeschoteld. De BMW is al lange tijd in het bezit van de familie Brouwer en het is bijna een miljonair, 976.212 kilometer stond er op de teller tijdens het maken van deze video.

Op het eerste gezicht dacht keurmeester Joep dat het een barrel was, aangezien het uiterlijk te wensen overlaat. Maar na 20 testkilometers blijkt dat het innerlijk beter is dan het uiterlijk en dat het beestje eigenlijk nog prima rijdt. Er is flink aan gesleuteld en dat moet ook wel, want bijna geen enkele auto haalt één miljoen kilometer zonder groot onderhoud. Een schoolvoorbeeld dus van goed onderhoud.

Het enige waar Joep echt iets op aan te merken heeft is de koets van de 5-serie, die is flink aan het roesten maar ook daar gaat aan gewerkt worden volgens de eigenaar zodat er nog een paar ton aan toegevoegd kan worden.

Video: BMW 525 TDS met 976.212 km

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Snelste Volkswagen Polo ter wereld.

Dit is de allersnelste Volkswagen Polo ter wereld

Underground Racing Huracans

Underground Racing Lamborghini’s domineren TX2K18