in

Klokje Rond – Wat is de staat van deze BMW 750i V12 met kapotte teller?

Nog maar een paar maanden geleden kocht Vincent Hekker deze BMW 750i. Een prachtige bolide maar na 30 jaar en diverse eigenaren zijn alle bijbehorende boekjes en garagerekeningen verdwenen. De historie van deze BMW is dus onbekend en “de aankoop was dus een beetje een gok,” zegt Vincent.

Alsof die gok nog niet groot genoeg was, is de kilometerteller van de auto kapot. De teller geeft als sinds 1996 een stand aan van 299.960 km, maar dat is dus waarschijnlijk een stuk meer. Tijdens de proefrit merkte Joep op dat de 750i nogal traag was, volgens fabrieksopgave moet de sprint naar 100 km/h in 7,4 seconden te doen zijn maar Joep klokte de BMW op bijna 10 seconden. Iets is er dus niet helemaal in orde met de V12-motor.

Het onderhoud aan de auto doet Vincent zelf en in deze editie van ‘Klokje Rond’ zien we wat de staat is van zijn klassieker. Moet Vincent aan de bak, of verkeerd de BMW 750i in goede conditie?

Video: BMW 750i V12 in Klokje Rond

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter
  1. Met alle respect maar ik word hier woest van bij 8:04 seconden word stuurkogel speling geconstateerd. Maar door kosten mag dit zo blijven. Geen probleem …
    Bij 12:25 word gevraagd wat is alarmerend om te horen ” mijn schokdemper lekt” welke eikel plaatst dit in godsnaam op internet. Levensgevaarlijke constatering word besproken als. Ach een gaatje in de uitlaat tijd maar fijn door .. en welke slappe zak doet de ondertiteling.. word dit wel bekeken voor het plaatsen. Enig idee hoeveel mensen er nu kijken en aannemen wat deze “amateur” monteur verteld.. sjonge jonge. Hoe kwaad wil je de monteurs hebben die hun geld verdienen met het in veilige toestand houden of brengen van voertuigen.

Reageer op deze video

Meneer-trapt-Bugatti-Veyron-eens-goed-op-zijn-staart

Meneer trapt Bugatti Veyron eens goed op zijn staart

Dashcam-compilatie van de Nederlandse wegen #13

Dashcam-compilatie van de Nederlandse wegen #13