in

Wat is er allemaal bij de leaseprijs inbegrepen?

Heb je geen geld om een nieuwe auto te kopen? Dan is private lease een optie. Je betaalt dan namelijk iedere maand een vast bedrag om in de auto te mogen rijden. Denk niet dat je alleen betaalt om in de auto te rijden, want er zijn nog meer zaken bij de prijs inbegrepen. Hieronder lees je precies wat er allemaal in de leaseprijs zit.

1. Allrisk autoverzekering

Iedere Nederlander die een auto bezit is verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Bij een private lease auto hoef je zelf geen verzekering af te sluiten, want bij de meeste leasemaatschappijen is een allrisk autoverzekering bij de prijs inbegrepen. Is de schade niet te verhalen op een andere partij? Dan betaal je alleen eigen risico.

2. Wegenbelasting

Wanneer je als Nederlander een motorvoertuig op jouw naam hebt staan, betaal je wegenbelasting. Hoeveel motorrijtuigenbelasting je betaalt, hangt af van het voertuig waarin je rijdt. Lease je privé een auto? Dan hoef jij je hier geen zorgen over te maken. Wegenbelasting maakt namelijk onderdeel uit van de leaseprijs.

3. Onderhoud, banden en reparaties

Een auto moet ieder jaar voor de algemene periodieke keuring (apk) naar een erkende keurmeester. Aan dit onderhoud zijn kosten verbonden. Hier draai je zelf niet voor op als je een private lease auto hebt. De rekening wordt namelijk naar de leasemaatschappij gestuurd. Ook reparatie en banden zijn bij de leaseprijs inbegrepen.

4. Vast aantal kilometers per jaar

Voordat je een leasecontract afsluit, bepaal je hoeveel kilometer je per jaar met de auto wilt rijden. Deze keuze heeft invloed op de leaseprijs. Hoe hoger het aantal kilometers, des te meer je betaalt. Rijd je meer dan het aantal kilometers dat je gekozen hebt? Dan krijg je te maken met extra kosten. De pakketten waaruit je kunt kiezen verschillen per leasemaatschappij.

5. Pechhulp in binnen- en buitenland

Ondanks dat leaseauto’s goed onderhouden worden, kun je alsnog met pech langs de weg komen te staan. Dit kan in Nederland gebeuren, maar ook in het buitenland. Gelukkig is dit niet iets waar jij je zorgen om hoeft te maken als je voor private lease kiest. Je betaalt namelijk iedere maand voor pechhulp in binnen- en buitenland.

6. Vervangend vervoer

Moet jouw auto onderhouden of gerepareerd worden? Dan kan dit enige tijd duren. Wanneer het langer dan 72 uur duurt, krijg je vervangend vervoer. Hier hoef je niets extra’s voor te betalen, want ook dit is bij de leaseprijs inbegrepen.

Brandstof en boetes zijn niet inbegrepen

Zoals je hierboven kon lezen zijn veel zaken bij de leaseprijs inbegrepen. Toch zijn er ook kosten die niet vergoed worden door een leasemaatschappij. Zo betaal je zelf bijvoorbeeld de brandstof. Word je geflitst of rijd je door rood? Dan krijg je een boete. Boetes zijn altijd voor eigen rekening.

author avatar
Advertorial

Reageer op deze video

de eerste Twin Turbo Corvette C8 Z06

Deze dame heeft de eerste Twin Turbo C8 Corvette Z06

BMW X7 M260i

De nieuwe BMW X7 M60i getest