in

Wat te doen als een aanhanger begint te kwispelen?

Mocht je je afvragen wat er gebeurt als je aanhanger begint te kwispelen op de snelweg, dan volgt hieronder een korte video met het resultaat.

De bestuurder heeft grote moeite om zijn aanhanger weer onder controle te krijgen, begrijpelijk want de aanhanger slingert hevig van links naar rechts. Om het slingeren van aanhangers te voorkomen zijn er stabilisators en sway bars, maar als je die niet gemonteerd hebt hoe zorg je dan dat de aanhanger weer in het juiste spoor komt?

Remmen moet je in ieder geval niet doen, en na wat onderzoek is liften ook geen optie. Dan blijft er eigenlijk maar een optie over en dat is gas geven, maar ook daar worden vraagtekens bij gezet. Een exacte oplossing is er dus eigenlijk niet, het is zo’n situatie waarbij voorkomen beter is dan genezen. Jullie meningen horen we graag!

Video: Aanhanger begint te kwispelen

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video