in

Wat vinden jullie van de Zagato Mostro?

De Zagato Mostro werd door designhuis Zagato gepresenteerd tijdens de Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Deze retromod is ontworpen om het honderdjarig bestaan van Maserati te vieren en het design is geïnspireerd op de 450S Coupé Zagato ‘Mostro’ uit 1957.

De carrosserie is volledig gemaakt van carbon fiber en onder de langgerekte motorkap ligt een 400 pk sterke V8-motor van Maserati. Uiteraard wordt het vermogen naar de achterwielen gestuurd, middels een zestraps semi-automaat. De Mostro heeft bijzondere openslaande deuren en wordt geleverd met een enorme achtervleugel, maar die verpest in mijn ogen die mooie ronde kont. Gelukkig had Zagato voor Concorso d’Eleganza Villa d’Este de achtervleugel verwijderd.

Er worden slechts vijf van deze Zagato’s gebouwd en die zijn allemaal verkocht. Via onderstaande video kun je de Zagato Mostro aanschouwen, is dit niet een van de mooiste Italiaanse auto’s ooit?

Video: Zagato Mostro bij Villa d’Este

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

The Big One kwam na de finish van de Daytona 400

The Big One kwam na de finish van de Daytona 400

WRC 2015 - Rally Polen Highlights

WRC 2015 – Rally Polen Highlights