in

Wat vinden jullie van deze Pagani Zonda Replica?

Waarom mensen graag een replica willen bouwen van een supercar is voor mij een vraag. Mooi zijn de replica’s meestal niet en als je goede rijeigenschappen wilt hebben kun je beter een kit car kopen.

Nick Truman begon in 2010 met het bouwen van deze Pagani Zonda replica. De auto heeft een space frame chassis gebaseerd op de Ultima GTA, de versnellingsbak, aandrijfassen, remmen, bedrading, elektriciteit, koeling etc komen van een 1989 Ford Scorpio en de motor komt van Audi.

In eerste instantie wilde Truman een Jaguar V12 gebruiken maar uiteindelijk heeft hij toch gekozen voor een 3.7-liter, twin turbo, V8-motor. De motor zou meer dan 550 pk moeten leveren en doordat de creatie maar 900 kg weegt moet deze replica, in theorie, 0-100 in 3 seconden afleggen.

Volgens Truman heeft deze replica dezelfde afmetingen als de Zonda C12, 4,395mm lang, 2,055 mm breed en 1,151mm hoog met een wielbasis van 2,730mm. De afmetingen zullen dan misschien wel kloppen, maar zo oogt het niet. Mocht je interesse hebben, de auto staat te koop op Ebay.

Video: Pagani Zonda Replica

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Deze meneer gaat wel heel snel door de wasstraat

Deze meneer gaat wel heel snel door de wasstraat

Ford Model T Review - De auto die alles veranderde

Ford Model T Review – De auto die alles veranderde