in

Wederom een BMW M2 gespot op de Ring

Er is wederom een prototype gespot op de Nürburgring van de langverwachte BMW M2. Hoewel er nog niets officieel bevestigd is, verwachten wij dat de nieuwe BMW M2 onthuld zal worden op de IAA Frankfurt Motor Show 2015 in september.

De 3.0-liter twin turbo zes-in-lijn motor zal naar verluid rond de 370 pk en 465 Nm koppel leveren. Middels een overboost-functie zou het koppel kortstondig zelfs kunnen stijgen naar 400 Nm koppel. Met deze cijfers zou de nieuwe BMW M2 ongeveer 44 pk en 50 Nm koppel meer hebben dan de M235i. Zowel een handmatige zes-versnellingsbak als een achttraps automaat met dubbele koppeling worden aangeboden.

Zoals bij ieder M-model is de bodykit een stuk agressiever, met een andere voorbumper, sideskirts en diffuser. Aan de achterzijde zien we ook vier uitlaten, kenmerkend voor een M-model.

Video: BMW M2 gespot op de Ring

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lancia Delta Evo Hillclimb Racer met 600 pk

Lancia Delta Evo Hillclimb Racer met 600 pk

BMW 3.0 CSL Hommage Concept

BMW 3.0 CSL Hommage Concept