in

Werkt Ferrari aan een nieuwe hypercar?

Iedere 10 jaar brengen de grote sportwagenfabrikanten een nieuwe hypercar op de markt. In de jaren 2000 werden de Ferrari Enzo, Porsche Carrera GT en Mercedes-McLaren SLR gelanceerd, en dit decennium de LaFerrari, Porsche 918 en McLaren P1. Het lijkt erop dat Ferrari nu bezig is het hun volgende hypercar.

In deze video zien we een prototype op basis van een LaFerrari Aperta, met een gewijzigde carrosserie en camouflagekleuren. De voorzijde is iets anders, de luchtinlaten zijn gewijzigd en de achterkant en de motorkap wijken ook aanzienlijk af van de LaFerrari.

Gezien het gebruik van een LaFerrari als prototype, lijkt het logisch dat de in Maranello gevestigde fabrikant bezig is met een opvolger. Die moet overigens behoorlijk krachtig gaan worden, aangezien de SF90 Stradale, wat een niet-gelimiteerde productieauto is, al over 1.000 pk beschikt.

Het is nog onduidelijk of Ferrari vasthoudt aan de atmosferische V12 voor hun nieuwste hypercar, of kiest voor een doorontwikkeling van de twin turbo V8. In de komende maanden zullen we ongetwijfeld nieuwe informatie vergaren over dit project.

Video: Werkt Ferrari aan een nieuwe hypercar?

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

McLaren 600LT haalt 327 kmh op Autobahn

McLaren 600LT haalt 327 km/h op de Autobahn

2021 Audi RS e-tron GT Review

2021 Audi RS e-tron GT Review