in

Williams Renault Laguna BTCC Hillcimb

Dit is er een voor de liefhebbers, voor de verandering eens geen oude M3, 190E, Kadett of Audi Quattro op een hillclimb parcours maar een Williams Renault Laguna BTCC. Van 1995 tot 1999 runde Williams het Renault team in het British Touring Car Championship. Williams prepareerde de Renault Laguna’s voor onder andere Jason Plato en Alain Menu en deed dat niet zonder succes, laatstgenoemde won in 1997 met overmacht het kampioenschap.

De Williams Renault Laguna BTCC haalt 320 pk uit een 2.0-liter viercilinder die gekoppeld is aan een sequentiële zesbak van Williams/Hewland. Deze BTCC auto accelereert in 3.8 seconden naar 100 kilometer per uur en op het circuit van Bathurst werd ooit een topsnelheid behaald van 262 kilometer per uur. Dit blauwe exemplaar behoort toe aan Björn Wiebe, we weten niet uit welk jaar deze Laguna BTCC is maar wel dat de Williams Renault’s nog steeds erg kostbaar zijn. Een aantal jaar geleden werd er nog een te koop aangeboden voor 100.000 euro.

Deze gierende viercilinder raceauto zie je hieronder in actie. Welke van bovengenoemde auto’s zou jij het liefste besturen?

Video: Williams Renault Laguna BTCC Hillcimb

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Is de nieuwe Cayman GTS beter dan een 996 GT3?

Is de nieuwe Cayman GTS beter dan een 996 GT3?

1968 Matra MS11 V12 - Speakers open!

1968 Matra MS11 V12 laat zich horen