in

Willy Jeep en Corvette Z06 racen tot 290 km/h

Jullie kennen de Willy Jeep wel toch? De beroemde, vierkante, Jeep werd door de Amerikaanse strijdkrachten van 1941 tot en met 1945 gebruikt. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden er zo’n 363.000 Willy’s geproduceerd, voorin met een 2.2-liter viercilinder motor die 60 pk leverde. Hiermee kon een topsnelheid behaald worden van 95 kilometer per uur.

Iemand in Amerika heeft zo’n Willy Jeep uitgerust met een LXS V8-motor en daar een nitrous oxide system (NOS) op aangesloten. Het resultaat is dik 700 pk in een voertuig dat geen deuren, geen veiligheidsgordels, geen ramen en geen dak heeft. In onderstaande video neemt deze Willy Jeep het op tegen een gemodificeerde Z06 Corvette in een straatrace tot ver boven de 250 kilometer per uur. Dan heb je wel ballen!

Die helmen zijn waarschijnlijk nodig omdat je anders van alles in je ogen krijgt, bij een crash zal het weinig helpen als je geen gordel hebt.

Video: Willy Jeep en Corvette Z06 racen tot 290 km/h

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Zo ziet rijden in Oekraïne er tegenwoordig uit

Zo ziet rijden in Oekraïne er tegenwoordig uit

Sublieme Save van Sébastien Chardonnet

Sublieme Save van Sébastien Chardonnet