in

World Rallycross 2018 Crash Compilatie

Het FIA World Rallycross Championship 2018 werd gedomineerd door Johan Kristoffersson. De Zweed won het kampioenschap voor het tweede jaar op rij door, schrik niet, 11 van de 12 raceweekenden te winnen! De enige andere coureur die een raceweekend wist te winnen was Sébastien Loeb, in België.

De enorme dominantie van Kristoffersson en de Volkswagen Polo R WRX zorgde ervoor dat de strijd om het kampioenschap al ruim voor de seizoensfinale in Zuid-Afrika was beslist. Dat wil echter niet zeggen dat World Rallycross saai was om naar te kijken. Er gebeurt altijd wel iets in deze tak van autosport, waaronder een hoop crashes en die zijn verwerkt in onderstaande compilatie.

Nog een opvallend feitje; naast de titel in het FIA World Rallycross Championship behaalde Kristoffersson ook de titel in het Scandinavian Touring Car Championship, met een Volkswagen Golf GTI TCR. Veelzijdige coureur dus, die Johan.

Video: World Rallycross 2018 Crash Compilatie

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Touge Drifting met een Toyota Supra

Touge Drifting met een Toyota Supra

Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport krijgt 425 pk

Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport krijgt 425 pk