in

World Record Jump met Mini Countryman gaat mis

Franse Rallyrijder en stuntman Guerlain Chicherit ging dinsdag voor een nieuw wereldrecord, een sprong van 110 meter met een auto. Het oude record staat op naam van Tanner Foust in samenwerking met Hot Wheels, neergezet tijdens het weekend van de Indy 500.

Guerlain Chicherit liet in het skidorp Tignes twee enorme schansen neerzetten en wilde met een Mini Countryman, gesponsord door Monster Energy, het record van Foust verbreken. De afstand was uiteindelijk niet het probleem, de 110 meter werd gemakkelijk overbrugt maar bij de landing ging het flink mis. In plaats van op vier wielen te landen kwam de Mini op zijn neus terecht waarna de auto diverse malen over de kop sloeg en compleet verwoest werd.

Guerlain Chicherit werd afgevoerd naar het ziekenhuis maar bleek geen serieuze verwondingen te hebben en moest een nachtje ter observatie blijven. Hij mag van geluk spreken dat hij er zo goed vanaf komt, maar waarschijnlijk zal dit niet zijn laatste poging zijn. Hij bezit overigens al het backflip record met dezelfde Mini.

Video: World Record Jump met Mini Countryman gaat mis

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

2015 Jaguar F-Type Coupe R Review

2015 Jaguar F-Type Coupe R Review

Petrolicious - Saab Sonett

Petrolicious – Saab Sonett