in

World Time Attack Challenge 2018 – Porsche RP968 is de nieuwe baas

De Nissan S13 Silvia van MCA Suspension was de afgelopen twee jaar steeds de snelste auto tijdens de World Time Attack Challenge. Dit jaar kwam er echter een einde aan de heerschap van de ‘Hammerhead’, zoals de bijnaam van de S13 Silvia luidt. De Porsche RP968 is nu de allersnelste Time Attack-auto ter wereld en vestigde een nieuw record.

Barton Mawer snelste ronde van het tweedaagse evenement was een verbluffende 1:19.825, dat is 1.1 seconden sneller dan vorig jaar en dus de snelste tijd in de geschiedenis van het evenement. Om deze prestatie even in perspectief te plaatsen, de rondetijd van deze Time Attack-auto is bijna acht seconden sneller dan een Aston Martin Vantage GT3 en de V8 Supercars waren dit jaar zelfs een volle 10 seconden langzamer. 

Er is niet veel meer over van de originele Porsche 968 die Mawer naar de overwinning stuurde. In de Pro Class zijn er namelijk nauwelijks restricties meer qua aerodynamica en de motoren mogen zelfs ongelimiteerd aangepast worden. Een van de meest beperkende factoren is dat alle auto’s gebruik moeten maken van de Advan A050 semi slick en dat het minimum gewicht van de auto’s 1.200 kg moet zijn, of maximaal 20% lichter dan standaard.

Hieronder hebben we de onboard beelden van de record run en als bonus nog een video over de krankzinnige aerodynamica. Helaas werd de record run gemist door de organisatie en dus zijn er geen beelden van buitenaf.

Video: World Time Attack Challenge 2018

Onboard RP968

Aerodynamica van de RP968

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Max bespreekt GP van USA met Sky Sports

Max bespreekt GP van USA met Sky Sports

Snelste Nissan GT-R ter wereld op de kwart mijl

ETS Nissan GT-R herovert record op 1/4 mijl met tijd van 6.81 sec