in

WRC 2012 – Rallye de France Highlights

Sebastien Loeb heeft zijn negende, en waarschijnlijk laatste, World Rally Championship titel behaalt met een indrukwekkende overwinning in eigen land. Loeb heeft vorige week aangekondigd dat hij part-time zal gaan rijden in 2013, met een mogelijke overgang naar het World Touring Car Championship in 2014.

Voorafgaand op dit weekend, verklaarde Loeb dat zijn aandacht vooral zou uitgaan naar het verslaan van teamgenoot Mikko Hirvonen, en dat de overwinning niet essentieel zou zijn. Het was echter al snel duidelijk dat Loeb zijn zesde thuisoverwinning, zijn achtste van 2012 en zijn 75e overwinning in het WRC zou behalen. Hiermee behaalde Sébastien Loeb zijn negende wereldtitel op rij in het World Rally Championship.

Jari-Matti Latvala en Mikko Hirvonen noteerden beide goede tijden maar konden op geen enkel moment Loeb echt bedreigen, hoewel Latvala de Citroën-coureur wel op de hielen zat totdat de Fin een fout maakte op zaterdagochtend.

Hirvonen’s derde plaats volgde na een spectaculaire crash van Petter Solberg op zaterdag waarbij hij een elektriciteitspaal omver reed. Er is meer dan genoeg te zien in onderstaande video’s dus ga er maar eens goed voor zitten.

Video: WRC 2012 – Rally de France Highlights

Crash Solberg

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Michael Schumacher kondigt definitief vertrek aan

Michael Schumacher kondigt definitief vertrek aan

Jay Leno's Garage - Lexus LFA Roadster

Jay Leno’s Garage – Lexus LFA Roadster