in

WRC 2012 – Rally Italia Sardinia Highlights

Sebastien Loeb pakte in zijn thuisland Frankrijk zijn negende titel in het WRC, met nog twee rally’s te gaan is hij niet meer te achterhalen door de concurrentie. In de Rally van Italië viel de kampioen al in de derde proef uit en zo reed Mikko Hirvonen naar zijn eerste zege voor Citroën. De Fin zegevierde in de Rally van Italië voor Evgeny Novikov en Ott Tanak.

Hirvonen en Loeb vochten op de vrijdagochtend een gevecht uit om de leiding, welke al snel beslist werd door het uitvallen van Sebastien Loeb. Hierna was Ford-coureur Petter Solberg de grootste rivaal van Hirvonen, maar ook hij crashte. De Noor kon nog wel verder en eindigde uiteindelijk als negende. Zijn teamgenoot, Jari-Matti Latvala, kende al in de eerste proef problemen en werd uiteindelijk twaalfde. Een desastreus weekend dus voor Ford dat voor deze rally aankondigde te stoppen met het WRC-programma. Ford werkt al sinds 1997 samen met M-Sport dat de auto’s voor het fabrieksteam runt. Dit bedrijf zal met semi-fabriekssteun de Fiesta in blijven zetten in het WRC.

Door het uitvallen van allerlei toppers werd Mads Ostberg vierde, voor Sébastien Ogier die de Super 2000 Skoda flink de sporen gaf. Bekijk de highlights van de Rally Italia Sardinia in de video’s hieronder.

Video: WRC 2012 – Rally Italia Sardinia Highlights

Highlights Rally Italy Deel 2

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Big Muscle - Shelby GT500 Eleanor

Big Muscle – Shelby GT500 Eleanor

Hennessey Ford GT haalt 424 km/h bij Texas Mile

Hennessey Ford GT haalt 424 km/h bij Texas Mile