in

WRC 2012 – Season Review

Het World Rally Championship 2012 was het 40e seizoen van het FIA World Rally Championship. Het WRC seizoen werd verdeeld over dertien rally’s, te beginnen met de Rallye Automobile Monte-Carlo op 17 januari en eindigend op 11 november met de Rally de España.

Sébastien Loeb won maar liefst 9 van de 13 rally’s en greep daardoor voor de negende, opeenvolgende keer, het kampioenschap. De Finnen Mikko Hirvonen en Jari-Matti Latvala completeerden de top 3. Zoals we in de Season Review van Ford al konden zien hadden de Ford coureurs behoorlijk wat crashes gedurende het jaar, hierdoor kwamen de zeer constant rijdende Citroën coureurs eigenlijk nooit in gevaar.

Citroën won dankzij een overtuigende 1-2 voor de 9e keer in 10 jaar het constructeurskampioenschap. Met beide kampioenschappen op zak is Citroën in 2013 wederom het te kloppen team, hoewel het Ford afscheid heeft genomen van het WRC blijft de Ford Fiesta WRC RS wel actief in handen van privéteams. Daarnaast keren Volkswagen en Hyundai terug in het World Rally Championship.

Wereldkampioen Sébastien Loeb zal zijn Citroën met startnummer 1 de sporen zal geven in de Rallye Monte Carlo 2013, daarnaast komt Loeb in actie in Zweden, Frankrijk en nog een nader te benoemen 4e rally. De andere rally’s laat Loeb schieten en hiermee komt er in 2013 voor het eerst sinds 2004 een nieuwe wereldkampioen, op wie zetten jullie geld in?

Video: WRC 2012 – Season Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Aston Martin One-77 Review

Aston Martin One-77 Review

Track Test: BMW M5 vs BMW M6

Track Test: BMW M5 vs BMW M6