in

WRC 2013 – ADAC Rallye Germany Highlights

Geen zesde overwinning voor klassementsleider Sebastien Ogier, de Fransman in de zeer succesvolle VW Polo R WRC moest in stage 4 al opgeven nadat hij zijn linker voorwielophanging aan gruzelementen reed. De druk lag dus bij zijn teamgenoot, Jari-Matti Latavala, die samen met Sordo en Neuville op jacht ging naar de overwinning. Maar ook de Fin crashte waardoor Volkswagen uit de rally lag en Sordo en Neuville met z’n tweeën moesten uitmaken wie deze rally op zijn naam zou schrijven.

Dani Sordo ging uiteindelijk met de overwinning aan de haal maar makkelijk ging het niet voor de 30-jarige coureur. Voor aanvang van de laatste dag had Sordo in zijn Citroen DS3 slechts drie seconden voorsprong op de Belg. Met nog vier kilometer te gaan in de laatste stage had hij slechts acht tienden voorsprong. Uiteindelijk bleef de Spanjaard Thierry Neuville voor, omdat deze in de laatste stage, 3 kilometer voor de finish, van de weg raakte. De Ford Fiest RS coureur finishte nog wel als tweede voor Mikko Hirvonen, WRC2-coureur Robert Kubica wist een mooie vijfde plek te behalen.

Voor Sordo is het de eerste overwinning in  zijn carriere van 106 races, hij stond maar liefst 34 keer op het podium stond maar wist nog nooit een race te winnen in tien jaar WRC. Dan is de ADAC Rallye Germany een hele mooie rally om op je naam te schrijven. Bekijk hieronder de highlights van de ADAC Rallye Germany.

Stages 1-2

Stages 3-4

Stages 5-8

Stages 9-11

Stages 12-13

Stages 15-16

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Bellende Russin Krijgt Ruzie

Bellende Russin Krijgt Ruzie

Best Drivers Car 2013 - Audi R8 V10 Plus Hot Lap

Best Drivers Car 2013 – Audi R8 V10 Plus Hot Lap