in

WRC 2013 – Rally Australia Highlights

Sebastien Ogier behaalde zijn zesde overwinning van het seizoen tijdens de Coates Hire Rally Australia, maar de Fransman mist zijn eerste wereldtitel op een enkel punt. Die WRC titel kan Ogier echt niet meer ontgaan, de Fransman hoeft slechts 1 punt te halen uit de laatste drie rally’s.

Ogier was dominant tijdens Rally Australia en won 19 van de 22 etappes in zijn Volkswagen Polo R, hij zegevierde met een voorsprong van 1 min 32.1 sec. Zij titelaspiraties werden echter op ijs gezet toen Mikko Hirvonen een lekke band kreeg in de laatste stage en Thierry Neuville diens tweede plaats overnam. Die extra punten voor Neuville, gelieerd aan twee bonuspunten voor de tweede plaats in de finale Power Stage, betekende dat Ogier net één punt te kort kwam om zijn eerste World Rally Championship Titel veilig te stellen.

Hirvonen reed van de beste rally’s van het seizoen in zijn Citroën DS3 tot zijn linkerachterband lek raakte halverwege de laatste stage. “Ik heb absoluut geen idee wat er is gebeurd. Ik reed in het midden van de weg de hele tijd en ik snap niet dat we hierdoor een lekke band kregen, “zei de ongelovige Fin.

Hij verloor bijna een minuut en dat was genoeg om de consistente Thierry Neuville door te laten stomen naar de tweede positie. Het was zijn vijfde opeenvolgende podium in de Ford Fiesta RS, de Belg eindigde 30 seconden voor op Hirvonen. Highlights van de Coast Hire Rally Australia zie je in de korte highlight video’s hieronder.

Stages 1-5

Stages 6-10

Stages 11-12

Stages 13-16

Stages 17-19

Stages 20-22

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Cadillac SRX Chromed Up en Rollend op 32's

Cadillac SRX Chromed Up en Rollend op 32’s

Alfa Romeo Disco Volante is officieel een Alfa

Alfa Romeo Disco Volante is officieel een Alfa