in

WRC 2013 – Rally d’Italia Sardegna

Sardinië is gastheer van het FIA World Rally Championship sinds de overstap van het vasteland van Italië in 2004, het evenement blijft een van de meest veeleisende rally’s op de kalender. Hoewel grote delen van het eiland overwegend snel en smal zijn is het terrein een mix van vlakke open gebieden en heuvelachtige paden door bos met spectaculaire sprongen.

Sebastien Ogier boekte zijn vierde WRC-overwinning van het seizoen nadat hij de Rally d’Italia Sardegna van start tot finish domineerde in zijn Volkswagen Polo R. De Fransman won met een voorsprong van 1:16.8 min op Thierry Neuville, die zijn beste resultaat behaalde uit zijn carrière. Jari-Matti Latvala completeerde het podium in een Polo R.

Sebastien Ogier behaalde ook de maximale bonuspunten in de voorlaatste Power Stage van Rally d’Italia Sardegna, zijn voorsprong in het kampioenschap is nu 64 punten. Neuville scoorde zijn tweede opeenvolgende podium. Na wat aanpassingen aan de setup van zijn Fiesta RS  klom hij op van de zesde plaats naar de derde plek, op de hielen van Mikko Hirvonen. Toen Hirvonen in SS10 naast de weg belandde ging de druk eraf en bracht hij de Ford Fiesta RS veilig thuis op de tweede plek.

Korte highlights van Rally d’Italia Sardegna kunnen jullie hieronder bekijken.

Video: WRC 2013 – Rally d’Italia Sardegna

Stages 3-6

Stages 7-12

Stages 13-16

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

24H Nurburgring 2013 - Falken Motorsports Movie

24H Nurburgring 2013 – Falken Motorsports Movie

Audi wint Le Mans 2013 - Highlights

24H Le Mans 2013 Highlights