in

WRC 2013 – Rally Finland Highlights

Sébastien Ogier heeft vandaag de Rally van Finland op zijn naam geschreven en daarmee zijn toch al grote voorsprong voor de wereldtitel vergroot. De Franse autocoureur, uitkomend voor Volkswagen, eindigde met een voorsprong van 36,6 seconden op de nummer 2, de Belg Thierry Neuville (Ford). De Noor Mads Ostberg (Ford) werd derde op 57,6 seconden. Local hero Mikko Hirvonen eindigde op de vierde plaats. Jari-Matti Latvala verloor al tijdens de tweede proef veel tijd door een beschadiging aan de ophanging, waardoor de nummer twee in de stand om het kampioenschap niet verder kwam dan de zeventiende plek.

De Rus Evgeny Novikov kon het natuurlijk weer niet laten om zijn Ford Fiesta WRC weer ergens tegenaan te parkeren, ditmaal een stapel gekapte bomen. De Rus is snel maar crasht werkelijk bij iedere rally.

Voor Ogier was het alweer de vijfde zege van het seizoen en hij heeft nu 181 punten voor het algemeen klassement. Neuville en Volkswagen teamgenoot Jari-Matti Latvala volgen met 91 punten. Hieronder vinden jullie de highlights van Rally Finland, beschikbaar gesteld door WRC.com.

Stages 1-4

Stages 5-8

Stages 9-13

Stages 14-18

Stages 19-23

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Isdera Imperator 108i Gespot op Spa

Isdera Imperator 108i Gespot op Spa

De McLaren P1 in handen van Jenson Button op GoodWood

De McLaren P1 in handen van Jenson Button op GoodWood