in

WRC 2013 – Rallye de France Highlights

Sebastien Ogier veroverde al vroeg in Rallye de France zijn eerste wereldtitel. De Fransman had slechts 1 punt nodig om de wereldtitel veilig te stellen en met een derde plaats tijdens de powerstage was die missie geslaagd. Direct na het veroveren van de titel zei Ogier dat hij ook de Rallye de France wilde winnen, waarschijnlijk omdat dit het laatste duel met Sebastien Loeb zou zijn. Daarnaast moet natuurlijk ook het constructeurskampioenschap nog veroverd worden en Volkswagen wil graag beide titels in het debuutjaar.

Negenvoudig wereldkampioen Sebastien Loeb gaat volgend jaar racen in het WTCC en nam voorgoed afscheid van het World Rally Championship tijdens Rallye de France. Zijn Citroën DS3 WRC kreeg een speciale wrap met daarop al zijn titels en overwinningen, nog eenmaal wilde Loeb schitteren, winnen tijdens zijn afscheid in zijn thuisregio Elzas.

Het verloop van Rallye de France zie je hieronder in zes video’s.

Stages 1-4

Stages 5-7

Stages 8-10

Stages 11-14

Stages 15-17

Stages 18-20

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Snelle reactie redt twee levens

Snelle reactie redt twee levens

Top Gear Winter olympics

Top Gear Winter Olympics Special