in

WRC 2015 – Rally de Espana Highlights

De RallyRACC Catalunya-Costa Daurada, zoals het evenement voluit heet, is de een na laatste rally van het jaar. De stages werden verreden rondom badplaats Salou op verschillende ondergronden, zowel asfalt als gravel. De asfaltwegen zijn ruw en daardoor moesten de coureurs erg letten op hun bandenslijtage.

De eerste twee dagen ging Sebastien Ogier aan de leiding en leek hij op weg naar een comfortabele zege. De Fransman had 50 seconden voorsprong op teamgenoot Mikkelsen en kon de overwinning dus eigenlijk niet meer uit handen geven. Maar in de afsluitende power stage dook de regerend kampioen te hard een bocht in en klapte op een vangrail. De voorkant van de Polo R WRC zat in elkaar inclusief een afgebroken rechter voorwiel, hierdoor zag Ogier vier kilometer voor het einde van de rally een zekere overwinning in rook opgaan.

Andreas Mikkelsen maakte in de afsluitende power stage geen fouten en hoorde pas nadat hij over de finishstreep kwam dat zijn teamgenoot uit de rally lag. De Noor heeft de overwinning weliswaar cadeau gekregen, maar aangezien het zijn eerste WRC-zege was kon hem dat niets schelen. Tweede werd Jari-Matti Latvala en derde de Spanjaard Dani Sordo.

Video: Rally de Espana Highlights

Stages 1-5

Stages 6-9

Stages 10-13

Stages 14-17

Stages 18-20

Stages 20-23

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Veyron Super Sport onderhoudskosten

De onderhoudskosten van een Veyron Super Sport zijn echt absurd!

Aston DB10

Hoe rijdt de nieuwe Bond auto? Aston DB10 Review