in

WRC 2015 – Rallye de France Highlights

Nu Sébastien Ogier en Volkswagen al kampioen zijn is de spanning wel weg uit het World Rally Championship, maar dat betekent niet dat de rally’s zelf saai zijn.

In Rallye de France was het Kevin Abbring die de eerste dag de show stal door als tweede te eindigen in de tussenstand. Op de tweede dag werden er diverse proeven geannuleerd omdat gedeeltes van de weg waren weggespoeld. Op de overgebleven proeven had de Hyundai-coureur het tempo weer lekker te pakken maar viel wel buiten de top drie, toch was een vijfde plek zeer verdienstelijk.

De derde dag op Corsica stond in het teken van de juiste bandenkeuze, op sommige plekken was het asfalt kurkdroog maar op andere plekken weer kletsnat. Kevin Abbring was nog altijd de snelste Hyundai-coureur, maar op de achtste klassementsproef dook hij te hard een bocht in waardoor hij naast de weg belandde. De auto was nauwelijks beschadigd maar omdat hij in een klein dal lag kon Abbring zijn weg niet vervolgen. Zonde want een top 10 of zelfs top 5 klassering had erin gezeten.

Rallye de France werd gewonnen door Jari-Matti Latvala, voor Evans en Mikkelsen.

Video: WRC 2015 – Rallye de France Highlights

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

tesla-model-x

Tesla Model X is bijzonder in alle opzichten

Callaway Corvette GT3-R

Callaway Corvette C7 GT3-R